Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, “CRP 3005 Planning Studio V” dersi kapsamında yürütülen Gazimağusa–Yeniboğaziçi–İskele Kent Bütünü Çalışması için KKTC’de saha incelemeleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda öğretim üyeleri Prof. Dr. Neslihan Sönmez, Doç. Dr. İlknur Gürer, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Ertürk ve Arş. Gör. Gözde Sarıtaş ile öğrencilerden oluşan heyet, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay’a nezaket ziyaretinde bulundu.
Ziyaret sırasında, Şehir Plancıları Odası Başkanı Berkay Ramiz ve beraberindeki heyet de belediyede bulunarak Gazi Üniversitesi heyetiyle bir araya geldi. Görüşmede, söz konusu imar planı ve kent bütününe ilişkin planlama süreci hakkında kapsamlı değerlendirmeler yapılarak görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda, kentin mekânsal gelişimi, mevcut planlama sorunları ve Gazimağusa’nın geleceğine yönelik planlama vizyonu üzerine fikirler paylaşıldı.
Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, akademik çevrelerle yürütülen ortak projelerin, kentin sürdürülebilir ve planlı büyümesi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.
Gazi Üniversitesi Şehir Ve Bölge Planlama Bölümü’nden Gazimağusa Belediyesi’ne Ziyaret
Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, “CRP 3005 Planning Studio V” dersi kapsamında yürütülen Gazimağusa–Yeniboğaziçi–İskele Kent Bütünü Çalışması için KKTC’de saha incelemeleri gerçekleştiriyor.
Yorumlar