Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lapta-Alsancak-Çamlıbel (LAÇ) Belediye Başkan adayı Turan Rahvancıoğlu, bölgedeki okulların kullanılmayan alanlarında çocuklara yönelik sosyal aktivite alanları oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, eğitim yatırımlarına daha fazla kaynak ayıracaklarını söyledi.
Rahvancıoğlu, bu alanların okul saatleri dışında da çocukların ve bölge halkının kullanımına açılmasını planladıklarını ifade etti.
Partiden yapılan yazılı açıklamaya göre, Rahvancıoğlu, Karşıyaka İlkokulu, LAÇ Belediyesi Karşıyaka Hizmet Binası ve Karşıyaka köy kahvesini ziyaret etti. Rahvancıoğlu’na ziyaretlerinde CTP Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi ve belediye meclis üyesi adayları eşlik etti.
Karşıyaka İlkokulu’nda okul yönetimi ve öğretmenlerle bir araya gelen Rahvancıoğlu, eğitim alanında hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı.
Bölgedeki tüm okulların kullanılmayan alanlarını değerlendirerek çocuklara yönelik sosyal aktivite alanları oluşturmayı planladıklarını belirten Rahvancıoğlu, bu kapsamda Karşıyaka İlkokulu’nun yan tarafındaki kullanılmayan alan ile okulun alt bölümde Milli Eğitim Bakanlığı’na ait olduğu belirtilen arazinin değerlendirilebileceğini söyledi. Rahvancıoğlu, benzer uygulamaları bölgedeki diğer okullarda da hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti.
Oluşturulacak bu sosyal aktivite alanlarının hem okulların ihtiyaçlarına hem de bölge halkına hizmet etmesini hedeflediklerini belirten Rahvancıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılabilecek bir protokol kapsamında sosyal aktivite alanlarının öğleden sonraları da çocukların kullanımına açılmasını planladıklarını kaydetti.
Alanların, belediye tarafından görevlendirilecek personelin gözetiminde, okulların eğitim alanlarına girilmeden kullanılabileceğini belirten Rahvancıoğlu, böylece bölge genelinde çocuklara ve halka yönelik yeni sosyal aktivite alanları kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Çeler: "Kamusal eğitimin güçlendirilmesi önceliklerimiz arasında"
Çeler: "Kamusal eğitimin güçlendirilmesi önceliklerimiz arasında"
İçeriği Görüntüle

-“Konteyner değil, kalıcı ve çağdaş bir ortaokul yapacağız”
Eğitim vizyonlarının yalnızca mevcut okulların ihtiyaçlarını karşılamakla sınırlı olmadığını belirten Rahvancıoğlu, bölgeye kalıcı ve çağdaş bir ortaokul kazandırmak için hazırladıkları projeyi kamuoyuna tanıttıklarını hatırlattı.
Çatalköy-Esentepe Belediyesi’nin iki ilkokul ve bir okul öncesi eğitim kurumu yaptığını belirten Rahvancıoğlu, LAÇ Belediyesi’nin benzer yatırımların bölgede de gerçekleştirilebileceğini söyledi.
Bölgede 2 bin 500’den fazla öğrencinin eğitim gördüğünü, bu yıl ilkokul beşinci sınıflardan 275 öğrencinin mezun olacağını ifade eden Rahvancıoğlu, Lapta Yavuzlar Lisesi’nin öğrenci sayısının her yıl yaklaşık 100 arttığını belirterek yeni bir ortaokula ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
LAÇ Belediyesi’nin 2025 yılı kesinleşmiş hesaplarına göre okullara yalnızca 300 bin TL harcandığını” savunan Rahvancıoğlu, “Bunu biz söylemiyoruz, belediyenin kesinleşmiş hesapları söylüyor. Bu kabul edilebilir bir şey değildir” dedi. Rahvancıoğlu, belediye kaynaklarıyla hem yeni okul projesini hem de mevcut okullara yönelik yatırımları hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

1793878749139Turan Rahvancıoğlu Okul Ziyaret (3)1793878749137Turan Rahvancıoğlu Okul Ziyaret (2)1793878749135Turan Rahvancıoğlu Okul Ziyaret (1)