Giderek artıyor hızı bisikletin.

Bayır aşağa gidiyor.

Ve bisikletteki adam, 3 tekerlekli bisikletinin olduğu yıllar yıllar öncesini anımsıyor, film şeridi gibi geçiyor gözünün önünden hayatı.

Bir kümes görüyor dedesinin tavuk beslediği, ve şapkalı birini gördüğü anda dedesinin, koşa koşa tavukların kümesine nasıl saklandığını anlattığını hatırlıyor nedense.

Neden kümese saklandığını anlatmıştı dedesi, kümese saklanılabilir miydi ortalık zabitan kaynarken ve horozu kümesin ü ürü üüü diye öterek, vakitsiz vakitsiz haber vermez miydi tuhaf bir şey var burda diye.

Büyük şehre taşındıklarını anımsıyor, büyük şehirde futbol ile tanıştığını ve takımın en süper antrenman yedeği olduğu günleri anımsıyor, iyi ki diyor kimsenin aklına bile gelmiyor o yılların amatör küme maç kadrolarına bakmak.

Ve yüce şeyhime şükürler olsun ki, bir sirkte cambazlık eğitimi de dahil 32 kısım tekmili birden rahle – i tedrisinden geçmişim şeyhimin.

Hızlanıyor bayır aşağa gidiş ve anımsıyor bisikletli adam

Hızlanıyor, anımsıyor.

Ne güzel ve rahattı 3 tekerlekli bisiklet, üç arkadaştılar ve üç selesi vardı 3 tekerlekli bisikletin, abdul sağ olsun, kendi selesini ve gidonu buna bırakmıştı ve lakin ağlak mızıkçı mıydı ne, dümdüzdü yolları ve temizliyordu da yolu hasan Abim, altangiller, karakaşlı eser, ve kahraman hasan bülent ile çandarlı zade ile taraf filan.

Ahhhh ne yaptım da o sadık dostlarımı,idaresi kolay muhafızlarımı tutmadım yanımda diye iç geçiriyor yazıklanıyor. Yazıklanıyor ama faydası yok artık yazıklanmanın.

Ah onlar olsaydı şimdi. Evet emriniz olur medyası var ama topu bir taraf etmez

Ah bu kafam ahhh.

Bayır aşağı giderek hızlanıyor bisiklet.

Birden şimşekler çakıyor ampülünde bisiklettekinin.

Ampulün aklına getirdikleri ile başlıyor cambazlığa, imparator ile sohbetlerinde futbolda en iyi savunmanın hücum olduğunu ve bunun İsviçre maçında olduğu gibi tekme tokat hücum olduğu aklına geliyor.

Tekmeler atıyor boşluğa, tokatlar, yumruklar tehdit roketleri, iftira şantajları, tükürükler saça saça bağırıyor cambaz, bakın cambaza diye

Cambaz ipte bisiklet sürdüğünü sanıyor ama…

Bisiklet giderek artan bir hızla bayır aşağı gidiyorrr