Panik durumunda karar alınmaz. Alınırsa doğru karar olmaz.
Ve devlet olmak yönetmek ciddiyet ister.
Her hangi bir devlet hamasi nutuklar üzerine inşa edilemez edilirse sürekli tökezler.
Rauf Denktaş, Allah gani gani rahmet eylesin, Rauf Denktaş’ın Federe devlet zamanında  kurdukları  da dahil olmak üzere ve 1983 sonrasında kurulan hiçbir hükümet planlı bir devlet yönetimine önem vermediler ve her yeni hükümet öncesindekini mumla arattı.
Hiçbir hükümet planlamaya önem vermediği gibi kurumsallaşmaya da önem vermedi.
Şu kadar hükümet kurmuş olmak Kıbrıs Türk halkına işinde uzmanlaşmış günü ve geleceği okuyabilen tek bir müsteşar kazandırmadı ve fakat sayıları bir hayli çok olan müşavirimiz oldu.
İşte bu da bizim iz bırakan Eğitim Bakanımızdı diyebileceğimiz tek bir eğitim bakanımız ve eğitim müsteşarımız olmadı ve fakat tümü de MİLLİ eğitim bakanıydı.
Bakanlığın önüne MİLLİ kavramını koymakta gösterdiğimiz hassasiyetin !! yüzde onu kadarını bile okullarmızın ve öğrencilerin durumları için göstermedik.
Lefkoşa kazasında öğrenci sayısı kaçtır ve gelecek yıl kaç olma ihtimali vardır diye düşündüğümüz tek bir gün bile olmadı.
Olmasaydı keşke ve fakat oldu Maraş merkezli deprem hepimizi fena halde vurdu ve zaten yok sayılabilecek aklımızı da tümden yitirmemize yol açtı.
Hangi okullarımızı kimler nasıl denetledi hangi uzmanlık ile denetledi bilmiyorum ama şu şu ve şu okullar depremde olası depremde yıkılabilir var sayıldı, yıkılabilir var sayılmayan okullar hangileridir diye bir tespit nasıl hangi uzmanlıkla saptandı bilmiyorum ama eğer öyle bir saptama varsa tehlikeli okul öğrencileri tehlikesiz var sayılan okullara öğleden sonracı ve hatta akşamcı diye üç vardiyalı bir eğitim düşünülebilirdi ama düşünmek zor panik ve hamaset kolay.
Panikle okulları boşalt ve hamasetle de çadır kur. Çadır kur ki Orta Asya’dan Bozkurtlar soyundan geldiğimizi ve her koşulda hem de MİLLİ eğitim yapabildiğimizi kendi kendine kanıtla ve kendi hamasetinde boğul.
Yine soruyorum.
KKTC nin önümüzdeki beş yılda kaç okula ihtiyacı var bu okullar klasik liseler orta okullar ilkokullar mı olacak yoksa fen lisesi tarım orta okulu bilgisayar enstitüsü veya teknilerler koleji mi olacak.
Aloooo şimdi ve daha önceki tüm MİLLİ eğitim bakanları, var mı eğitimin kurumsallaşması üzerine A4 KAĞIDI dolduracak kadar sözünüz